Jälleenrahoitus tarkoittaa yhden tai useamman olemassa olevan luoton rahoittamista uudelleen. Jos sinulla on esim. korkealla korolla maksettavaa lainaa, se on mahdollista jälleenrahoittaa uudella lainalla missä on pienempi korko, jolla maksetaan edellinen laina joko osittain tai kokonaan. Tällä menetelmällä on mahdollista säästää huomattava summa rahaa tai pidentää lainan takaisinmaksuaikaa.

Lainojen yhdistäminen on useamman luoton yhdistämistä yhdeksi lainaksi, jolloin voit usean lainan sijasta maksaa takaisin vain yhtä lainaa. Tämä helpoittaa takaisinmaksutaakkaa, säästää aikaa ja vaivaa huomattavasti, sillä sinun ei tarvitse suorittaa maksuja useille luotonantajille yhdenaikaisesti, kun kaikki luotot on kerätty yhdeksi lainaksi. Voit myös yhdistää useita korkeakorkoisia lainoja yhteen pienempikorkoiseen lainaan, jolla voit tehdä suuria säästöjä.

Jälleenrahoituksen ja lainojen yhdistämisen yleisimpiä kohteita ovat luottokortit, pikavipit, kulutusluotot, joustoluotot ja osamaksut.

Esimerkki 1: Matti Meikäläisellä on 5000€ luottokorttivelkaa 20% korolla ja 10 000 € kulutusluottoa 18% korolla 5 vuoden takaisinmaksuajalla. Tällöin molempien luottojen kokonaismaksu 5 vuoden jälkeen on 24 120 €. Matti yhdistää molemmat luotot yhdeksi lainaksi samalla takaisinmaksuajalla, mutta pienemmällä 12% korolla, lainan kokonaismaksu 5 vuoden jälkeen on 20 040 €. Näin Matti säästää 4080 € yksinkertaisella lainojen yhdistämisellä.

Esimerkki 2: Matti Meikäläisellä on 3000 € pikavippi 2 vuoden takaisinmaksuajalla 49% korolla. Kokonaismaksu 2 vuodessa on tällöin 5040 €. Matti jälleenrahoittaa koko pikavipin uudella 12% koron lainalla samalla takaisinmaksuajalla, jolloin lainan kokonaismaksu 2 vuodessa on 3624 €. Näin matti säästää 1416 € yksinkertaisella jälleenrahoituksella.

Luottohaku.fi auttaa löytämään markkinoiden parhaat jälleenrahoitukset ja lainojen yhdistämiset. Tarjoamme parhaimmat mahdolliset ratkaisut jokaisen tarpeisiin.